Betaal veilig en snel | iDeal, Achteraf betalen, Crypto, Paypal, Apple Pay, Google Pay en meer!
12 maanden garantie | 14 dagen bedenktijd
Info@luxwallet.nl | 036 - 303 13 74 | LUXWALLET ® is drone leverancier in heel Europa.

Drone Instructie

luxwallet.nl

LUXWALLET® Drone installatie

Heb je zojuist je nieuwe LUXWALLET® drone ontvangen en kom je er zelf niet uit met de installatie? Geen probleem! Met deze informatie willen we ervoor zorgen dat de gehele installatie vlot zal verlopen.

Als je nog nooit met drones hebt gevlogen, kan het in het begin erg spannend zijn. In dit artikel vind je een aantal tips die je kunnen helpen een goede piloot te worden. 

Stap 1:Sluit als eerst de oplader van de accu aan op het stopcontact, of op een USB-poort van een laptop of TV. De officiële kabel dient altijd gebruikt te worden. Let op! Zorg ervoor dat je geen snellader gebruikt. Het maximale wattage mag niet hoger zijn dan 5 V 1A – 2 A (afhankelijk van de drone)

De meeste drone accu’s hebben 2 tot 4 uur nodig om helemaal op te laden. Je kunt controleren of het vol is door deze in de drone te stoppen en op de controller te controleren of alle streepjes vol zijn.

Stap 2: Zorg ervoor dat de drone goed uitgepakt is. Zorg ervoor dat de vleugels goed zijn uitgeklapt en controleer of de bladen geen schade hebben. Let op! Als je de bladen wilt veranderen, moet je altijd controleren welke letter erop staat. De bladen draaien namelijk een bepaalde richting om tractie op te bouwen.

De drone kan in de lucht verbranden als je de bladen verkeerd hebt geïnstalleerd.  In de bijgevoegde handleiding vind je instructies hoe je deze moet installeren als je deze wilt vervangen. Bij LUXWALLET kun je losse bladen bestellen v.a. € 9.95,- per set.

Stap 3: Start de drone en pak je telefoon. Zoek de wifi hotspot van je drone op in de instellingen van je smartphone. Staat deze er niet bij? Controleer of het wel te zien is met een andere smartphone.

Nadat je de wifi hotspot van de drone hebt aangesloten, is het tijd om de bijgeleverde app te installeren. Deze app is eenvoudig te downloaden via de App Store of Play Store (de naam van de applicatie staat in de handleiding). Bij sommige drones bevindt er ook een QR-code in de handleiding die je gemakkelijk kan scannen.

Stap 4: Nadat je de drone hebt gekoppeld, is het tijd om de app te openen. Je zult zien dat je beeld via je smartphone hebt (de drone heeft nu verbinding gemaakt met je smartphone).

We adviseren ook verbinding te maken met de meegeleverde controller. Dit doe je door de controller aan te zetten en linker joystick heen en weer te bewegen.

Stap 5: De volgende stap is om de kalibratie uit te voeren. Twee verschillende kalibratiemethoden moeten worden uitgevoerd. Als je een drone kalibreert, controleer je de foute sensormetingen.

De drone kan fouten oplossen door ze te controleren en te corrigeren. Dit zorgt ervoor dat de drone stabieler in de lucht blijft. Twee dingen die je kunt kalibreren zijn:

  1. IMU Gyroscoop: de IMU bestaat uit allerlei sensoren, zoals de versnellingsmotor, gyroscoop, barometer, thermometer etc. De IMU kan eenvoudig worden gekalibreerd door de meegeleverde applicatie of door op de kalibratieknop te drukken die te vinden is op de meegeleverde controller. Zorg ervoor dat je drone op een vlakke ondergrond (geen metaal!) geplaatst wordt en wacht 5 seconden.
  2. Kompas: Een kompas geeft de richting van de drone aan en helpt bij het vinden van de ware noord. Als je op een andere locatie wilt vliegen (buiten een straal van 1 KM), is het nodig het kompas opnieuw te kalibreren. Het magnetische veld op aarde verandert als jij je namelijk verplaatst. Hierdoor moet je het kompas opnieuw kalibreren. Doe je dit niet? Dan kan je drone wegvliegen (Fly Away). Let erop dat je de kalibratie niet dicht bij metalen structuren, parkeerplaatsen, of radio torens uitvoert. Dit kan het signaal verstoren en je drone laten vallen of weg laten vliegen (fly away). 

Hoe voer je de kalibratie uit?

Via afstandsbediening IMU: Druk op de IMU-kalibratie knop (zie foto in meegeleverde handleiding). Plaats je drone op een vlakke ondergrond en wacht 5 seconden. De drone zal gaan knipperen en vervolgens normaal branden. Kalibratie is nu succesvol uitgevoerd. Deze kalibratie is (verschillend per app) ook via de applicatie uit te voeren met foto’s.

Via afstandsbediening kompas: Druk op het kompas knop. Houd de drone 1 meter boven de grond en begin de drone in 4 slagen te draaien. Wanneer de horizontale kalibratie is voltooid, zal het drone-lampje aangaan of zal je een geluid horen. Nu moet je de camera van de drone naar beneden richten en vervolgens de verticale kalibratie uitvoeren. Nogmaals 4 slagen draaien met de klok mee totdat je verandering aan het lampje ziet of een geluid hoort. Kompas kalibratie is nu met succes uitgevoerd. Deze kalibratie is (verschillend per app) ook via de applicatie uit te voeren met foto’s.

Stap 6: Controleer of je de drone buiten wilt laten vliegen of binnen. Als je het binnen wilt laten vliegen dien je de GPS uit te zetten, anders zal de drone niet beginnen met vliegen. (binnen = 2.4 GHz optische modus.)

Beschikt je drone ook over GPS? Dan dien je GPS aan te zetten of aan te houden via de afstandsbediening en minimaal 5 tot 15 minuten te wachten voor eerste gebruik (afhankelijk van het weer). De drone zal alle beschikbare satellieten vinden. Vanaf 10 satellieten kun je veilig vliegen. Let op dat je niet vliegt bij enkele satellieten. Dit kan de drone weg laten vliegen. De satellieten zullen na initiele verbinding sneller verbonden worden. Let er wel op dat je pas buiten vliegt (enkel toepasselijk op gps modus) wanneer er minimaal 10 satellieten beschikbaar zijn. Met de optische flow modus kun je altijd vliegen (zonder satellieten).

Stap 7: Voer een laatste controle uit en zorg ervoor dat alle vleugels correct zijn uitgeklapt en stevig op hun plaats zitten. Controleer of de propellers goed zijn aangesloten, stevig vastzitten en vrij kunnen draaien zonder los te zitten of te wiebelen.

Stap 8: Ontgrendel je drone door in de applicatie te ontgrendelen via het knopje of door de joystick heen en weer te bewegen. Je kunt met de joystick de propellers laten starten en weer uit zetten indien nodig.

Zodra je in de lucht bent kun je op de GPS RTH knop drukken (indien je drone over deze knop beschikt) waarna je geduld moet hebben. De drone zal automatisch landen vanaf de locatie waar het is opgestegen. Let hierbij op dat je maar 1 keer drukt op de RTH knop, druk je meer dan 1 keer, dan zal je de RTH annuleren.

Algemene belangrijke tips:

  1. Gebruik de drone nooit bij locaties die signalen kunnen verstoren. Je kunt denken aan woonwijken bijvoorbeeld. Er kunnen talloze krachtige wifi Hotspots in huizen zijn waardoor het signaal enorm verstoort kan worden en je de controle hierdoor kunt verliezen.
  2. Gebruik de drones niet dicht bij mensen, bijeenkomsten, festivals etc. Doordat iedereen een smartphone bij zicht draagt kan dit het signaal enorm verstoren en kun je controle over de drone verliezen.
  3. Gebruik de drone niet dicht bij radiotorens of grote metalen objecten. Ook dit kan het signaal verstoren waardoor je drone kan neerstorten.
  4. Wij adviseren de drone te gebruiken in de natuur. Vlieg altijd tot 500 meter (je kunt drones zien tot een gezichtsveld van maximaal 500 meter). Als de verbinding verbroken wordt (afhankelijk van het type van de drone) zal je drone automatisch terugkeren (het geval met GPS-drones met automatisch terugkeer functie + RTH knop). 2. Als je geen GPS-drone met automatisch terugkeer functie hebt, dan moet je op tijd de RTH (terugkeer) knop drukken (bij minimaal 1 batterij streep). Controleer of je de drone wel op toegestane plekken gebruikt, anders werkt de RTH knop of automatisch terugkeren niet. 
  5. Tijdens het veranderen van propellers dien je deze correct te veranderen. Dit betekent dat de propeller A bij A moet, B bij B etc. en dat de locatie ook moet kloppen. In de meegeleverde handleiding kun je dit visueel controleren. Let op! Als je de propellers verkeerd installeert kan de propeller motor in de lucht verbranden. Let op dat je nooit met beschadigde drone propellers vliegt. Mochten deze beschadigd zijn door een crash, dan dien je nieuwe propellers te installeren. Deze nieuwe propellers kun je ook hier bestellen.
  6. Verwijder nooit je applicatie. In de applicatie wordt elke vlucht goed bijgehouden. Mocht er iets gebeuren wat niet klopt of hoort, dan dien je deze bestanden samen met je bestelnummer op te sturen naar ons mail adres (

    in**@lu*******.nl











    ) Ons team zal de bestanden analyseren om te controleren waar het mis is gegaan.
  7. Vlieg nooit tijdens stormen of windvlagen. Goedkopere speelgoed drones zijn hier bijvoorbeeld niet krachtig genoeg voor en kunnen wegvliegen.
  8. Controleer of je drone over 2.4 GHZ-modus beschikt en/of 5.8 GHz modus. Een vuistregel hierbij is dat bij enkel 2.4 GHz je drone verder kan vliegen 1 km bijv. afhankelijk van type drone) maar er minder goede beeld data wordt overgedragen en bij 5.8 GHz zal de drone minder verder vliegen (500m bijv. afhankelijk van type drone) waarbij er veel betere beeld data wordt overgedragen.
  9. Wij adviseren eerst te oefenen op een grasveld of oppervlakken die zacht zijn. Als je op steen oefent en de drone valt, dan is de kans groter dat de drone kapot gaat. Indien je met nog meer gemak wilt vliegen, adviseren wij een model te bestellen met obstakel ontwijking (bv. Aerofly® Serie).
  10. Gebruik altijd een klasse 10 micro-SD-kaart als je drone deze ondersteund. Micro-SD-kaarten speciaal voor drones ontwikkeld kun je tot 128 GB vinden op luxwallet.nl. Het gebruik van micro-SD-kaarten zullen voor mooiere beeldmateriaal zorgen. Signalen die door wifi naar je telefoon worden verstuurd kunnen door verschillende aspecten minder mooi zijn.
  11. Laad de afstandsbediening (indien deze of een accu beschikt) en de drone accu altijd met 5V 1A op (5W maximaal). Dit kun je controleren aan de hand van de lader die je wilt gebruiken. Gebruik altijd de meegeleverde kabel en niet je eigen kabel.
  12. Extra drone accu’s, Micro-SD-kaarten en propellers kun je los bestellen op luxwallet.nl (gratis verzending).
  13. Heb je extra hulp nodig? Stuur een bericht naar onze klantenservice via whatsapp (beschikbaar van 10:00 tot 18:00 enkel via whatsapp chat) of stuur een bericht naar

    lu**********************@gm***.com











    .
  14. Controleer of je mag vliegen door de “GoDrone” link te drukken en je vlieg locatie in te voeren.
    https://map.godrone.nl/
  15. Let op dat je nooit in de avond vliegt. Met avond bedoelen we 30 minuten na zonsondergang. De volgende argumenten worden hiervoor gegeven volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu:
    • Drone kan niet in zicht worden gehouden.
    • De dronepiloot is niet in staat om de omgeving rondom de drone te oriënteren, voor bijvoorbeeld obstakels.
    • Ze kijken ook naar mogelijke verstoringen van andere lichtbronnen.

    Ook al heeft je drone goed zichtbare lichten, dan is het alsnog niet toegestaan. Deze regel geldt voor zowel hobbyisten als professionals.

Hoe werkt de LAOS ontwijking sensor?

Ontwijking Sensoren zijn populair bij drones. De LAOS maakt het veiliger om met een drone te vliegen en zorgt voor een extra gemoedstoestand. Het is van belang enkele zaken goed door te nemen. Het is van belang te weten hoe de sensor werkt.
De ontwijking sensor geeft signalen af. Dit houdt in dat de drone een signaal naar een vast object stuurt en deze weer terugkrijgt. Als de drone geen signaal krijgt, kun je dus blijven vliegen en krijg je geen foutmelding. Wanneer de drone een signaal stuurt en dit wordt teruggekaatst, betekent dit dat er een object in de buurt is waar de drone tegenaan kan vliegen.
Het is belangrijk dat je niet snel vliegt, maar rustig om objecten te vliegen. Als je snel tegen een object aanvliegt, dan krijg je het signaal te laat en kan je drone alsnog crashen. Let op dat een bewegend object zoals een tak minder goed een signaal zal terugkaatsen dan bijvoorbeeld een solide muur.

 

Extra tips:

Hoe kun je een sterk signaal met je drone behouden?

 

Omgeving

Waar je vliegt, is al heel belangrijk. Immers, vlieg je in de bebouwde kom en dus vlak bij de bewoonde wereld, dan zal een leger aan Wifirouters je omsingelen. Iedereen stuurt immers in huis (zijn of haar) internetsignaal het huis door via wifi, en die signalen blijven niet binnen de muren. Je drone steunt op een (eigen) Wifiverbinding en eigenlijk komt het hier op neer: hoe meer WiFi-SSIDs rondom je, hoe meer storing, hoe meer kans dat je de controle over je drone verliest.

Tips om dit op te lossen en om te vermijden:

  • Beoefen je drone ver weg van huizen en bewoning in het algemeen waar mogelijk
  • Versterk je signaal (hieronder dadelijk meer daarover)
  • Zorg ervoor dat externe apparatuur die je bij je hebt en niet gebruikt (zoals smartwatches) uitzet of uitschakelt.
  • Je kunt je smartphone aanzetten en naar wifi scrollen. Als je hier geen andere wifi router ziet staan, dan kun je de drone gebruiken. Let op dat de drone niet over woonwijken of andere locaties waar veel interferentie plaatsvindt, vliegt. (o.a. zendmasten)

Tips: 

  • Schakel ‘smart’ apparatuur die je bij hebt, maar niet nodig hebt voor je dronevlucht, uit. Zelfs een smartwatch heeft nood aan een verbinding
  • Voor drones die functioneren met een eigen controller waaraan de smartphone met een kabeltje vast hangt: zet op je telefoon of tablet, wifi en bluetooth uit (of nog beter: vlieg in ‘vliegtuigmodus’) eens je via 4G de RTH-kaartdata met de app hebt ingeladen.
  • Voor drones die de smartphone als controller gebruiken: schakel enkel de niet noodzakelijke connecties uit. Wifi zal je blijven nodig hebben, de rest kan eventueel uit. Bluetooth is vaak optie, tenzij je via bluetooth een controller aan je drone – via je smartphone – hing. Wil je echter storingen vermijden, vlieg dan beter met smartphone en zonder (extra) bluetooth controller.

Antennes

Velen onder ons staan er niet bij stil, maar je antennes én hun positie, zijn van groot belang. Voor vele situaties communiceert de drone met de “platte kant” van je antenne.

Zorg er dus voor dat bij opstijgen je antennes mooi uitgeklapt zijn en evenwijdig aan elkaar zijn voor maximaal effect. Wijs dan ‘de platte kant’ richting je drone. Vliegt je drone dus later loodrecht boven je, zal je je antennes dus moeten ‘plat leggen’ zodat de platte kant naar de drone wijst. Smartphone volgen eenzelfde logica.

Frequenties

Voor kleine drones geldt dit minder, echter is dit voor grotere drones die onder categorie A1 en A2 vallen die gebruikmaken van wifi pertinent. Vaak is het ook als eerste vraag: ben ik van plan vér te vliegen (lees: verder dan 500m) of eerder een gewone vlucht van een paar honderd meter?

Op basis van je nood kies je voor een andere band(breedte) in je vliegapplicatie indien de drone dit ondersteund:

  • de 2.4 GHz-frequentie gaat als signaal gemakkelijk veel verder (maar kan minder data per keer bevatten) – ideaal voor ver weg dus en ‘door muren’.
  • de 5.8 Ghz-frequentie kan dan weer minder ver kan gaan, maar vervoert meer data op eenzelfde tijd (en dus hogere beeldkwaliteit enz. kan meevoeren) – idealer voor minder ver weg, ‘dicht bij’ dus en zonder obstakels.

LUXWALLET adviseert alle regels en wetgeving te volgen. Wil je meer informatie? Lees dan de volledige pagina over drones https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drone (Nederland).

Let op! LUXWALLET is niet verantwoordelijk voor schade of wegvliegen door verkeerd gebruik.