Betaal veilig en snel | iDeal, Crypto, Paypal, Apple Pay, Google Pay en meer!
6 maanden garantie | 14 dagen bedenktijd
Info@luxwallet.nl | 036 - 303 13 74 | Sinds 2023 is LUXWALLET® verkozen tot de officiële drone leverancier van AMAZON in 8 landen |

Drone Instructie

luxwallet.nl

LUXWALLET® Drone installatie

Heb je zojuist je nieuwe LUXWALLET® drone ontvangen en uitgepakt? Gefeliciteerd! Met deze informatie willen we ervoor zorgen dat de gehele ervaring vlot zal verlopen.

Drones vliegen kan in het begin namelijk erg spannend zijn, helemaal als je er nog nooit mee hebt gevlogen. Hieronder kun je een aantal onderwerpen vinden die je kunnen helpen om een top piloot te worden.

 Stap 1: Begin de accu’s op te laden met een stopcontact lader of een USB-poort van een laptop of TV. Je dient altijd de officieel meegeleverde kabel te gebruiken. Let op! Gebruik geen snel lader. De maximale wattage mag 5 V 1A – 2 A zijn(5W-10W) (afhankelijk van de drone).

De meeste drone accu’s zijn binnen 2 tot 4 uren volledig opgeladen. Je kunt controleren of het vol is door deze in de drone te stoppen en op de meegeleverde controller te controleren of alle streepjes vol zijn.

Stap 2: Pak de drone goed uit. Zorg ervoor dat de vleugels goed uitgeklapt zijn en controleer of de bladen geen schade hebben. Let op! Tijdens het veranderen van de bladen dien je altijd goed te controleren welke letter erop staat. De bladen draaien namelijk een bepaalde richting om tractie op te bouwen.

Als je de bladen verkeerd installeert, kun je de drone verbranden in de lucht.  Controleer dus goed in de meegeleverde handleiding hoe deze geïnstalleerd moeten worden als je deze wilt vervangen. Bij LUXWALLET kun je losse bladen bestellen v.a. € 9.95,- per set.

Stap 3: Zet de drone aan en open je smartphone. Ga naar de wifi instellingen van je smartphone en vindt de wifi hotspot van je drone. Staat deze er niet bij? Controleer of het wel te zien is met een andere smartphone.

Nadat je verbinding hebt gemaakt met de wifi hotspot van de drone is het tijd om de bijgeleverde applicatie te installeren. Download deze gemakkelijk via de App store of Play store (naam van de applicatie staat in de handleiding).

Stap 4: Zodra je verbinding hebt gemaakt met de drone is het tijd om de applicatie te openen. Je zult zien dat je beeld via je smartphone hebt (de drone heeft nu verbinding gemaakt met je smartphone).

We adviseren ook verbinding te maken met de meegeleverde controller. Dit doe je door de controller aan te zetten en linker joystick heen en weer te bewegen.

Stap 5: Voer de kalibratie uit. Je hebt 2 type kalibratie die uitgevoerd moeten worden. Als je een drone kalibreert corrigeer je de foute sensormetingen.

Door het controleren en corrigeren van foute metingen kan de drone deze fouten herstellen. Op deze manier houdt de drone zich stabieler in de lucht. Er zijn twee dingen die je kunt kalibreren:

 1. IMU Gyroscoop: de IMU bestaat uit allerlei sensoren, zoals de versnellingsmotor, gyroscoop, barometer, thermometer enz. De IMU kalibreren kan heel eenvoudig via de meegeleverde applicatie of door op de kalibratie knop te drukken welke te vinden is op de meegeleverde controller. Plaats je drone op een vlakke ondergrond (geen metaal!) en wacht 5 seconden.
 2. Kompas: een kompas geeft de richting van de drone aan en om de ware noord te vinden. Het is nodig om het kompas kalibratie uit te voeren als je meer dan 10 kilometer verder wilt vliegen. Het magnetische veld op aarde veranderd continu zodra je je verplaatst. Hierdoor moet je een paar kilometer verder het kompas opnieuw kalibreren.  Let erop dat je de kalibratie niet dicht bij metalen structuren, parkeerplaatsen, of radio torens uitvoert. Dit kan het signaal verstoren je drone laten neerstorten.

Hoe voer je de kalibratie uit?

Via afstandsbediening IMU: Druk op de IMU-kalibratie knop (zie foto in meegeleverde handleiding). Plaats je drone op een vlak oppervlak en wacht 5 seconden. Het lampje van de drone zal knipperen en vervolgens normaal branden. Kalibratie is nu met succes uitgevoerd. Deze kalibratie is (verschillend per app) ook via de applicatie uit te voeren met foto’s.

Via afstandsbediening kompas: Druk op het kompas knop. Houdt de drone 1 meter boven de grond en begin de drone met de klok mee 4 slagen te draaien. Je zult veranderen aan het drone-lampje zien of een geluid horen zodra de horizontale kalibratie is uitgevoerd. Nu dien je drone met de camera naar beneden de richting en vervolgens verticale kalibratie uit te voeren. Nogmaals 4 slagen draaien met de klok mee totdat je verandering aan het lampje ziet of een geluid hoort. Kompas kalibratie is nu met succes uitgevoerd. Deze kalibratie is (verschillend per app) ook via de applicatie uit te voeren met foto’s.

Stap 6: Controleer of je de drone buiten wilt laten vliegen of binnen. Als je het binnen wilt laten vliegen die je GPS uit te zetten, anders zal de drone niet beginnen met vliegen. (binnen = 2.4 GHz optische modus).

Beschikt je drone ook over GPS? Dan dien je GPS aan te zetten of aan te houden via de afstandsbediening en minimaal 5 tot 15 minuten te wachten voor eerste gebruik (afhankelijk van het weer). De drone zal alle beschikbare satellieten vinden. Na de eerste keer hoef je niet meer te wachten.

Stap 7: Ontgrendel je drone door in de applicatie te ontgrendelen via het knopje of door de joystick heen en weer te bewegen. Je kunt met de joystick de propellers laten starten en weer uit zetten indien nodig.

Zodra je in de lucht bent kun je op de GPS RTH knop drukken (indien je drone over deze knop beschikt) waarna je geduld moet hebben. De drone zal automatisch landen vanaf de locatie waar het is opgestegen. Beschikt je drone niet over een RTH GPS knop? Druk dan op de normale RTH knop en de drone zal automatisch landen.

Algemene belangrijke tips:

 1. Gebruik de drone nooit bij locaties die signalen kunnen verstoren. Je kunt denken aan woonwijken bijvoorbeeld. Er kunnen talloze krachtige wifi Hotspots in huizen zijn waardoor het signaal enorm verstoort kan worden en je de controle hierdoor kunt verliezen.
 2. Gebruik de drones niet dicht bij mensen, bijeenkomsten, festivals etc. Doordat iedereen een smartphone bij zicht draagt kan dit het signaal enorm verstoren en kun je controle over de drone verliezen.
 3. Gebruik de drone niet dicht bij radiotorens of grote metalen objecten. Ook dit kan het signaal verstoren waardoor je drone kan neerstorten.
 4. Wij adviseren de drone te gebruiken in het natuur. Vlieg altijd tot 500 meter (je kunt drones zien tot een gezichtsveld van maximaal 500 meter). Als de verbinding verbroken wordt (afhankelijk van het type van de drone) zal Je drone automatisch retourneren (Altijd het geval met GPS-drones). 2. Als je geen GPS-drone hebt, dan zal de drone wegvliegen en ben je hem kwijt. Let dus goed op tijdens vliegen tot hoever de drone kan vliegen, de accu tijd en of je drone of automatische GPS-retour functie beschikt.
 5. Tijdens het veranderen van propellers dien je deze correct te veranderen. Dit betekent dat de propeller A bij A moet, B bij B etc. en dat de locatie ook moet kloppen. In de instructie meegeleverde handleiding kun je dit visueel controleren. Let op! Als je de propellers verkeerd installeert kan de propeller motor in de lucht smelten.
 6. Verwijder nooit je applicatie. In de applicatie worden elke vluchten goed bijgehouden. Mocht er iets gebeuren wat niet klopt of hoort, dan dien je deze bestanden samen met je bestelnummer op te sturen naar luxwallet.klantenservice@gmail.com. Ons team zal de bestanden analyseren om te controleren waar het mis is gegaan.
 7. Vlieg nooit tijdens stormen of windvlagen. Goedkopere speelgoed drones zijn hier bijvoorbeeld niet krachtig genoeg voor en kunnen wegvliegen.
 8. Controleer of je drone over 2.4 GHZ-modus beschikt en/of 5.8 GHz modus. Een vuistregel hierbij is dat bij enkel 2.4 GHz je drone verder kan vliegen (1 km bijv. afhankelijk van type drone) maar er minder goede beeld data wordt overgedragen en bij 5.8 GHz zal de drone minder verder vliegen (500m bijv. afhankelijk van type drone) waarbij er veel betere beeld data wordt overgedragen.
 9. Wij adviseren eerst te oefenen op een grasveld of oppervlakken die zacht zijn. Als je op steen oefent en de drone valt, dan is de kans of defecten groter. Indien je met nog meer gemak wilt vliegen, adviseren wij een model te bestellen met obstakel ontwijking (bv. Aerofly® Serie).
 10. Gebruik altijd een klasse 10 micro-SD-kaart als je drone deze ondersteund. Micro SD kaarten speciaal voor drones ontwikkeld kun je tot 128 GB vinden op luxwallet.nl. Het gebruik van micro-SD kaarten zullen voor mooiere beeldmateriaal zorgen. Signalen die door wifi naar je telefoon worden verstuurd kunnen door verschillende aspecten minder mooi zijn.
 11. Laad de afstandsbediening (indien deze of een accu beschikt) en de drone accu altijd met 5V 1A op (5W maximaal). Dit kun je controleren aan de hand van de lader die je wilt gebruiken. Gebruik altijd de meegeleverde kabel en niet je eigen kabel.
 12. Extra drone accu’s, Micro SD kaarten en propellers kun je los bestellen op luxwallet.nl (gratis verzending).
 13. Heb je extra hulp nodig? Stuur een bericht naar onze klantenservice via whatsapp (beschikbaar van 10:00 tot 18:00 enkel via whatsapp chat) of stuur een bericht naar luxwallet.klantenservice@gmail.com.

 

 

 

Extra tips:

Hoe kun je een sterk signaal met je drone behouden?

 

Een sterke verbinding verzekeren tussen je drone en jij als drone operator, is voor elke dronepiloot top of mind elke keer hij zijn drone laat opstijgen. Immers, je wil geen toevallige fly away en zeker de controle behouden over de bewegingen van je drone in crisissituaties.

Omgeving

Wààr je vliegt is al heel belangrijk. Immers, vlieg je in de bebouwde kom en dus vlak bij de bewoonde wereld, dan zal een leger aan WiFi-routers je omsingelen. Iedereen stuurt immers in huis (zijn of haar) internetsignaal het huis door via WiFi, en die signalen blijven niet binnen de muren. Je drone steunt op een (eigen) WiFi-verbinding  en eigenlijk komt het hier op neer: hoe meer WiFi-SSIDs rondom je, hoe meer storing, hoe meer kans dat je de controle over je drone verliest.

Tips om dit op te lossen en om te vermijden:

 • Beoefen je drone-sport ver weg van huizen en bewoning in het algemeen waar mogelijk
 • Versterk je signaal (hieronder dadelijk meer daarover)
 • Zorg ervoor dat externe apparatuur die je bij je hebt en niet gebruikt (zoals smartwatches) uitzet of uitschakelt.
 • Je kunt je smartphone aanzetten en naar WiFi scrollen. Als je hier geen andere WiFi router ziet staan, dan kun je de drone gebruiken. Let op dat de drone niet over woonwijken of andere locaties waar veel interferentie plaatsvind vliegt. (o.a. zendmasten)

Smartphone & tablet

Het is niet alleen je omgeving die je stoort, maar vaak stoor je ook jezelf. Immers, onze drones zijn vaak gekoppeld -al dan niet via een controller- aan je drone en ook je smartphone of tablet heeft ingebouwde actieve zenders & ontvangers. Denk maar aan verbindingen met WiFi, gebruik van Bluetooth, mobiele data via 4G enz. Ook dit stoort.

Tips om dit op te lossen / vermijden: 

 • Schakel ‘smart’ apparatuur die je bij hebt, maar niet nodig hebt voor je dronevlucht, uit. Zelfs een smartwatch heeft nood aan een verbinding
 • Voor drones die functioneren met een eigen controller waaraan de smartphone met een kabeltje vast hangt : zet op je telefoon of tablet WiFi en Bluetooth uit (of nog beter: vlieg in ‘vliegtuigmodus’) eens je via 4G de RTH-kaartdata met de app hebt ingeladen. Immers, je drone vliegt in essentie zelfs even goed, zonder smartphone.
 • Voor drones die de smartphone als controller gebruiken: schakel enkel de niet noodzakelijke connecties uit. WiFi zal je blijven nodig hebben, de rest kan eventueel uit. Bluetooth is vaak immers optie, tenzij je via Bluetooth een controller aan je drone -via je smartphone- hing. Wil je echter storingen vermijden, vlieg dan beter met smartphone en zonder (extra) Bluetooth controller.

Antennes

Velen onder ons staan er niet bij stil, maar je antennes én hun positie, zijn van groot belang. Voor vele situaties immers communiceert de drone met de “platte kant” van je antenne. Indien je vliegt met je smartphone, denk ‘de platte achterkant van mijn telefoon’.

Zorg er dus voor dat bij opstijgen je antennes mooi uitgeklapt zijn en evenwijdig aan elkaar voor maximaal effect. Wijs dan ‘de platte kant’ richting je drone. Vliegt je drone dus later loodrecht boven je, zal je je antennes dus moeten ‘plat leggen’ zodat de platte kant naar de drone wijst. Smartphone volgen eenzelfde logica.

Frequenties

Voor kleine drones geldt dit minder, echter voor grotere drones die onder categorie A1 en A2 vallen, die gebruik maken van WiFi is dit pertinent. Vaak is het ook als eerste vraag: ben ik van plan vér te vliegen (lees: verder dan 500m) of eerder een gewone vlucht van een paar honderd meter?

Op basis van je nood kies je immers voor een andere band(breedte) in je vliegapplicatie indien de drone dit ondersteund:

 • de 2.4 GHz-frequentie gaat immers als signaal gemakkelijk veel verder (maar kan minder data per keer bevatten) – ideaal voor ver weg dus en ‘door muren’.
 • de 5.8 Ghz-frequentie kan dan weer minder ver kan gaan maar vervoert meer data op eenzelfde tijd (en dus hogere beeldkwaliteit enz. kan meevoeren) – idealer voor minder ver weg, ‘dichtbij’ dus en zonder obstakels.