Betaal veilig en snel | iDeal, Crypto, Paypal, Apple Pay, Google Pay en meer!
12 maanden garantie | 14 dagen bedenktijd
Info@luxwallet.nl | 036 - 303 13 74 | Sinds 2023 is LUXWALLET® verkozen tot de officiële drone leverancier van AMAZON in 8 landen |

FAQ

luxwallet.nl

Veel gestelde vragen

F.A.Q.

Drones

1.0 Wat zijn de verschillende drone categorieën te zien op de website? 

Door de Europese wetgeving zijn er nieuwe regels met betrekking tot het gebruik van drones in het openbaar. De verplichting om je te registreren als dronevlieger vloeit voort uit de Europese droneregelgeving, die op 31 december 2020 is ingegaan. Dit heeft de Europese unie besloten om eventuele ongelukken en schade te beperken. Drones zijn geclassificeerd in 3 categorieën op basis van het gewicht. Speelgoed drones onder 250 gram vallen onder A1 categorie waardoor je geen vliegbewijs hoeft te behalen. A1 drones vallen onder gewicht 250 tot 500 gram. Je hebt hier een A1 categorie vliegbewijs voor nodig. A2 drones vallen onder gewicht 500 tot 2 KG. Hier heb je een A2 categorie vliegbewijs voor nodig. Op de volgende website kun je hier meer informatie over lezen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drone/vraag-en-antwoord/vliegbewijs-drone

2.0 Mijn drone heeft een camera. Heb ik een exploitantnummer nodig?

Als je drone over een camera beschikt én boven 250 gram weegt, dien je een exploitantnummer aan te vragen. Indien je een speelgoed drone hebt die onder 250 gram weegt maar wel een camera heeft, dan hoef je hem niet te registeren. De registratie is nodig zodat de drone Op de rijksoverheid website kun je hier meer over lezen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/drone/vraag-en-antwoord/registreren-eigenaar-drone.

3.0 Waar kan ik meer informatie vinden over de drone regelgeving en de prijzen voor een exploitantnummer of dronevliegbewijs?

Bezoek de volgende website om meer te leren: https://ondernemersplein.kvk.nl/zakelijk-gebruik-van-drones/

4.0 Wat zijn de verschillen tussen drones met een VGA, FULL HD, 4k, 6k of 8K resolutie?

Een resolutie is in de informatica en in de digitale beeldbewerking een term die wordt gebruikt om het aantal gebruikte pixels op bijvoorbeeld een beeldscherm te beschrijven. Hoe hoger dat aantal, hoe hoger de maximale resolutie van het scherm. Resolutie is eigenlijk het scheidend vermogen van een optisch apparaat. Veel drones gebruiken hedendaags een 720 of 1080P resolutie waarbij de fabriek deze resolutie als basis neemt om het elektronisch te vergroten (opschalen) naar 4K of bijvoorbeeld 6k, of 8K. Bij LUXWALLET drones wordt er duidelijk in de beschrijving aangegeven of de camera van de drone over echte 4K mogelijkheid beschikt of dat er sprake is van een elektronisch vergrote resolutie. Koop je een drone puur voor foto’s en video’s? Let op dat je bij aanschaf van een drone ook goed moet controleren of de drone ook over een Micro SD kaart gleuf beschikt. Als je alle foto’s en video’s rechtstreeks op een Klasse 10 U3 micro SD kaart opslaat (hier te vinden), dan zal de kwaliteit vele male beter zijn dan wanneer je bestanden rechtstreeks op je smartphone opslaat met behulp van WiFi. Let hier dus goed op het uitkiezen van een drone.

Hieronder kun je de verschillen zien tussen HD, Full HD en een 4K beeld.

4K ビデオを再生できるベスト4K ビデオプレイヤー | Leawo 製品マニュアル

Hieronder kun je een goede voorbeeld vinden van verschillende resoluties die elektronisch vergroot zijn in een computerspel. Let op dat de 4 locaties hieronder zijn ingezoomd om het verschil goed aan te kaarten. Een 1080P resolutie is vanzelf al vrij scherp. Enkel wanneer je inzoomt om details te bekijken zal het minder scherp ogen.

 

5.0 Waarom hapert de beeld van mijn camera tijdens een vlucht?

De beeld van je drone camera kan haperen op je smartphone door de WiFi verbinding tussen de drone en je smartphone. Externe factoren zoals gebouwen, de afstand van de drone, interferentie in de omgeving en bijvoorbeeld je eigen WiFI signaal kunnen deze signaal verstoren. Wij adviseren de drone niet op plekken te gebruiken waar bijvoorbeeld een krachtige WiFi router te vinden is. Daarnaast kun je jou WiFi verfrissen door je smartphone 1 minuut op vliegtuig modus te plaatsen of bijvoorbeeld door je smartphone opnieuw te starten.

6.0 Help! Mijn drone reageert niet op de ”RTH” toets. 

Geen paniek! Houdt de drone onder controle en vlieg deze rustig naar beneden. De drone zal uiteindelijk terugvliegen naar zijn start locatie indien de drone beschikt over de ”RTH” knop (return to home). Indien je nog een keer drukt op de ”RTH” knop omdat er niet direct gereageerd wordt door de drone, zul je in feite de initiële RTH commando annuleren. Je hoeft dus maar 1 keer op ”RTH” knop te drukken als je wilt dat het land naar de start locatie.

7.0 Waarom vliegt mijn drone instabiel en blijft het niet goed zweven?

We adviseren je de volgende pagina goed door te lezen. Je dient de kalibratie correct uit te voeren. Indien je de kalibratie op metalen objecten uitvoert of op locaties waar veel interferentie te vinden is, dan kan de drone instabiel vliegen. Tevens is het niet toegestaan om de drone op parkeerplekken te kalibreren. We adviseren de handleiding dus goed door te nemen.

8.0 Waarom werkt mijn drone niet direct?

Controleer goed of de initiële kalibratie correct is uitgevoerd. De volgende stap is om het controleren of de drone over GPS beschikt. Indien je drone GPS heeft, dan moet je (als je buiten bent) 5 tot 15 minuten wachten totdat de drone alle satellieten heeft gevonden. Dit hoef je maar 1 keer te doen. Indien je direct met de drone wilt vliegen, kun je de 2.4Ghz ”Optische flow” functie inschakelen. Hierdoor zal de drone een kortere vliegafstand hebben maar kun je wel direct vliegen. Om deze functie te activeren moet je de GPS knop ingedrukt houden (totdat GPS uitstaat). Zodra de GPS uitstaat, wordt ”Optische flow” automatisch ingeschakeld. Initieel staat GPS automatisch aan indien je drone over GPS beschikt. Je kunt nadat op de controller of op je smartphone zien of de satellieten zijn gevonden. Hierna beweeg je met de joystick (met de klok mee) zodat de propellers beginnen te draaien.

9.0 Kan ik de drone ook zonder smartphone gebruiken of vice versa?

Je kunt de drone zonder smartphone gebruiken door alle stappen in de handleiding te volgen en enkel de kalibratie uit te voeren via de afstandsbediening. Als de drone ook een gleuf heeft voor een micro SD kaart, kun je ook in vele gevallen foto’s maken met enkel de afstandsbediening. Het is ook mogelijk om alleen de verbinding te maken met de smartphone door 1. de app te downloaden in de handleiding 2. via WiFi de hotsport van de drone te vinden en 3. De app te openen en rechtstreeks via de app te vliegen. Je hebt dan direct beeld op je smartphone en kunt vervolgens ook je smartphone ook als afstandsbediening gebruiken.

10.0 Hoe voorkom ik dat mijn drone wegvliegt? 

Veel drones beschikken hedendaags over een ”RTH” knop. Deze knop is ontwikkeld op de afstandsbediening om ervoor te zorgen dat de drone met behulp van GPS (indien je drone beschikt over GPS) terugvliegt naar de initiële start locatie. Wanneer je drone niet over GPS beschikt wordt er aanbevolen te stoppen met vliegen zodra de accu nog beschikt over 1/3 vermogen om eventuele verlies van de drone te voorkomen. Er wordt ook aanbevolen om niet ver te vliegen maar in zicht te blijven van je gezichtsveld als je drone niet over de geavanceerde functies bevat zoals automatisch terugkeer. We adviseren de drone niet bij slecht weer te gebruiken (windkracht 5 of hoger. Hier kun je er meer over lezen).

11.0 Een beginnende drone gebruiker en bang om ergens tegenaan te stoten?

Geen zorgen! Bij LUXWALLET zit je goed zowel als beginnende drone gebruiker als gevorderde. Wij hebben een groot aanbod aan drones voor elk categorie. Zoek je een drone voor binnen huis of bijvoorbeeld voor professioneel gebruik? Bij ons kun je terecht voor de meeste type drones. Drones waar in de titel ”Dodge” te vinden is beschikken over een externe module die je op de drone kunt installeren en die ervoor zorgt dat de drone nergens tegenaan valt. Deze speciale systeem genaamd ”OAS” (obstacle avoidance sensor oftewel obstakel ontwijkings sensor of module) is ontwikkeld om het vliegen nog veiliger te maken. Klik hier om de Dodge serie drones te bekijken. Wij adviseren om bij eerste gebruik de drone op bijvoorbeeld een grasveld te gebruiken. Bij een eventuele crash zal de drone namelijk minder of geen beschadigen oplopen. Wij adviseren de drone ook te starten op een landingsbaan. Deze kun je hier bestellen.

12.0 Drone propellers installeren

Let op! Bij het installeren van drone propellers dien je de propellers met dezelfde code exact op dezelfde plek te installeren (A1 bij A1, B1, B1, B2 B2 etc).Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat een van de armen van de drone van binnen zal smelten en roken in de lucht. Controleer dus goed de handleiding alvorens het vervangen van een propeller. Bij LUXWALLET kun je ook losse propeller setjes kopen inclusief verzending. Deze vindt je hier.

13.0 Accu’s en afstandsbedieningen laden

Wij adviseren de accu en afstandsbediening enkel te laden met de meegeleverde oplaadkabel. Om aan de veilige kant te zitten kun je een lader gebruiken met maximaal 5W aan vermogen (5V 1A). Dit kan een USB poort zijn van een laptop, tv of smartphone lader. Let op dat het niet 5W overschrijdt. Via het volgende link kun je losse accu’s bestellen inclusief verzending.

USB Vingerafdruk usb-stick

8.0 Tot hoeveel vingers kan ik installeren?

U kunt tot 6 vingers installeren op 1 LUXWALLET. Er is 1 beheerder die vingerafdrukken kan verwijderen, wijzigen of toevoegen.

8.1 Waarom wordt de USB-stick niet herkend op mijn Macbook of iMac?

De LUXWALLET werkt op alle Apple computers. U dient de LUXWALLET wel eerst te installeren op een Windows apparaat.

8.2 Waarom is de beveiligde partitie niet te vinden nadat ik mijn vinger een aantal keer op de vingerafdruksensor plaats?

Uw vingerafdruk wordt mogelijk niet door het apparaat gelezen als uw vinger te nat is. Als het probleem zich voordoet, droog dan eerst uw vinger. Bevestig de LUXWALLET vervolgens opnieuw in het USB-gedeelte van uw computer of laptop.

8.3 Waarom heeft de flashdrive slechts 10 GB aan opslagcapaciteit?

De beschikbare capaciteit van de 32-GB-flash-drive is bijvoorbeeld 29,8 GB. De standaardcapaciteit van de openbare partitie is 10 GB. Gebruikers kunnen de standaardcapaciteit van de beveiligde partitie alleen zien als hun vingerafdrukken zijn geverifieerd. Andere capaciteiten worden verdeeld volgens de verhouding.

8.4 Is de Vingerafdruk-flashdrive van toepassing op de OTG-smartphone?

Alleen de openbare partitie is toegankelijk via de OTG-smartphone.

8.5 Waarom kunnen bestanden groter dan 4G niet in de flashdrive worden opgeslagen?

Het oorspronkelijke formaat van LUXWALLET is FAT32. U dient de LUXWALLET te formatteren in exFat bij het verzenden van bestanden groter dan 4 GB.

8.6 Wat moet ik doen als de vingerafdrukscanner mijn vinger niet meer herkent?

Tijdens het installeren dient U een wachtwoord en gebruikersnaam in te voeren. (Dit staat beschreven in de handleiding hierboven.). We adviseren de wachtwoord en gebruikersnaam op een aparte locatie op te slaan zodat U altijd nog als beheerder de gegevens kunt aanpassen en in de LUXWALLET kunt gaan. Zo kunt U vingerafdrukken verwijderen en toevoegen of wijzigen. De vingerafdrukscanner is gemaakt op basis van de meegeleverde software. Zo kunt U als beheerder via de meegeleverde software alsnog vingerafdrukken wijzigen, verwijderen of toevoegen als het in het ergste geval een vinger niet meer gelezen zou worden. U bent dus 100% in controle. De meegeleverde software is ook op een aparte, beschermde en vergrendelde deel van de LUXWALLET te vinden en kan hierdoor niet verwijderd worden of corrupt raken.

8.7 Is de LUXWALLET-waterproof?

De LUXWALLET is niet waterproof. De meegeleverde opbergcase is wel waterafstotend.

8.8 Wat zijn de comptabele systemen voor vingerafdruktoepassingen?

De vingerafdruktoepassing kan worden gebruikt in laptops, computers, smart tv’s en all in one pc’s met MAC, Linux, Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10-systemen.

8.9 Wat is het coderingsprincipe van de LUXWALLET vingerafdruk flash drive?

Op basis van de AES256-methode worden de vingerafdrukgegevens op de flashdrive opgeslagen met een exclusieve UID die wordt geproduceerd door FP IC. Aangezien de berekeningsmethode voor vingerafdrukgegevens en vingerafdrukken gescheiden is, gaan de gegevens die in de beveiligde partitie zijn opgeslagen verloren als de flashdrive met geweld wordt ontmanteld. In andere woorden, het is vrijwel onmogelijk dat een hacker informatie uit de beveiligde gedeelte USB-stick kan halen door de LUXWALLET eerst te ontmantelen.

8.11 Kan ik de LUXWALLET gebruiken om mijn bitcoins of altcoins zoals ethereum of litecoin op te slaan?

U kunt op verschillende manieren gebruik maken van de LUXWALLET. De meest simpele methode is om paper wallets te creëren van elke cryptovaluta en vervolgens de private keys op het beveiligde gedeelte van de LUXWALLET te plaatsen.  Zo bent u zeker dat alle coins niet gestolen kunnen worden door een hacker. De cryptovaluta wordt namelijk direct op de blockchain van het desbetreffende cryptocurrency geplaatst.

Een andere methode is om een cold storage wallet te maken. Er zijn verschillende tutorial te vinden op YouTube.com

We adviseren klanten bij het maken van een paper wallet om het offline te doen zonder verbonden te zijn met het internet en alleen paper wallets te maken die direct bij de desbetreffende crypto op de website te vinden zijn. Er kunnen mensen zijn die alle gegevens kunnen stelen bij het maken van een online paper wallet. Doe dit dus offline door het bestand op de desbetreffende website te downloaden, vervolgens internetverbinding uit te zetten en daarna een offline wallet te genereren.

8.12 Is er een kans dat ik mijn bestanden kwijt kan verliezen?

Er is altijd een kans om bestanden verliezen. Dit kan gebeuren wanneer u het product in water onderdompelt of bijvoorbeeld wanneer de LUXWALLET gestolen wordt. Hierdoor wordt het lastiger om de bestanden terug te krijgen. Wij adviseren daarom ook om bestanden op 2 apparaten op te slaan voor extra beveiliging. Daarnaast adviseren we gebruikt te maken van een antivirusprogramma voor extra beveiliging. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Kaspersy Antivirus, Norton Deluxe Antivirus of AVG Antivirus. LUXWALLET is niet verantwoordelijk voor dataverlies door verkeerd gebruik van het product of voor dataverlies door derden i.v.m. toekomstige computerontwikkelingen. U kunt uw bestanden beschermen door onze adviezen op te volgen.

Het beste virusscanner testoverzicht ziet er als volgt uit (2018-2019)

 • Bitdefender Antivirus plus
 • BullGuard Antivirus
 • Kaspersky Antivirus
 • Norton Antivirus Deluxe.
 • Panda Antivirus Pro.
 • AVG Antivirus.
 • avast! Antivirus.
 • F-Secure Antivirus

Algemene informatie

1.0 Wat zijn de verzendkosten?

U betaalt op LUXWALLET.NL geen verzendkosten. Uw poststuk wordt zeer goed verpakt en met een 24-uur zending opgestuurd. Onze klanten uit België betalen ook geen verzendkosten. Uw order wordt vanuit Nederland met internationale verzending opgestuurd. U ontvangt uw product met de briefpost binnen 2 tot 3 dagen. U hoeft dus niet thuis te blijven.

2.0 Wat zijn de betaalmethoden?

U kunt bij het afrekenen gebruik maken van verschillende manier om te betalen. Hieronder kunt u deze manieren vinden;

 • IDEAL
 • PayPal
 • Afterpay
 • Giropay
 • Billink
 • MisterCash / Bancontact
 • Mybank
 • Paysafecard
 • Overboeking
 1. Ik wil graag een grote order plaatsen. Hebben jullie staffelprijzen? 

U kunt hiervoor het beste een email sturen naar luxwallet.klantenservice@gmail.com met de aantallen. Wij reageren binnen 24 uur met een offerte op basis van de aantallen die u wilt bestellen. U ontvangt al korting bij aanschaf van 5 LUXWALLETS.

 1. Ik heb een vraag, waar kan ik terecht?

U kunt uw vraag stellen via facebook, telefonisch of email.

Facebook: www.facebook.nl/luxwalletnl

 • LUXWALLET is onderdeel van Electronic Works B.V. gevestigd aan de Vaartweg 90 te Bussum.
 • BTW nummer: NL857248960B01 KvK nummer: 67973523
 • E-mail: klantenservice@gmail.com
 • Telefoon: 036 – 303 13 74

Disclaimer: Wij zijn niet verantwoordelijk voor gegevens die verloren gaan door elke vorm en kunnen niet aansprakelijk gesteld worden hiervoor m.b.t. elk vorm van opslag. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het verkeerd gebruiken van een drone. Tevens wordt er aanbevolen de applicatie niet te verwijderen indien er een probleem ontstaat. Onze drones beschikken over een ”black box” waarmee u via de applicatie een bestand naar ons kunt toesturen. Wij kunnen op basis van deze bestand uitlezen wat er precies is gebeurd. Het is daarom zeer belangrijk om de app niet te verwijderen bij een probleem. Bij een eventuele probleem adviseren we een bericht te sturen naar onze service team via whatsapp (0646101233) Beschikbaar van ma/vrij van 10:00 tot 17:00 of een e-mail te sturen naar luxwallet.klantenservice@gmail.com.

Team LUXWALLET