Betaal veilig en snel | iDeal, Crypto, Paypal, Apple Pay, Google Pay en meer!
6 maanden garantie | 14 dagen bedenktijd
Info@luxwallet.nl | 036 - 303 13 74

FAQ

luxwallet.nl

Veel gestelde vragen

 

F.A.Q.

 

8.0 Tot hoeveel vingers kan ik installeren?

U kunt tot 6 vingers installeren op 1 LUXWALLET. Er is 1 beheerder die vingerafdrukken kan verwijderen, wijzigen of toevoegen.

 

8.1 Waarom wordt de USB-stick niet herkend op mijn Macbook of iMac?

De LUXWALLET werkt op alle Apple computers. U dient de LUXWALLET wel eerst te installeren op een Windows apparaat.

 

8.2 Waarom is de beveiligde partitie niet te vinden nadat ik mijn vinger een aantal keer op de vingerafdruksensor plaats?

Uw vingerafdruk wordt mogelijk niet door het apparaat gelezen als uw vinger te nat is. Als het probleem zich voordoet, droog dan eerst uw vinger. Bevestig de LUXWALLET vervolgens opnieuw in het USB-gedeelte van uw computer of laptop.

 

8.3 Waarom heeft de flashdrive slechts 10 GB aan opslagcapaciteit?

De beschikbare capaciteit van de 32-GB-flash-drive is bijvoorbeeld 29,8 GB. De standaardcapaciteit van de openbare partitie is 10 GB. Gebruikers kunnen de standaardcapaciteit van de beveiligde partitie alleen zien als hun vingerafdrukken zijn geverifieerd. Andere capaciteiten worden verdeeld volgens de verhouding.

 

8.4 Is de Vingerafdruk-flashdrive van toepassing op de OTG-smartphone?

Alleen de openbare partitie is toegankelijk via de OTG-smartphone.

 

8.5 Waarom kunnen bestanden groter dan 4G niet in de flashdrive worden opgeslagen?

Het oorspronkelijke formaat van LUXWALLET is FAT32. U dient de LUXWALLET te formatteren in exFat bij het verzenden van bestanden groter dan 4 GB.

 

8.6 Wat moet ik doen als de vingerafdrukscanner mijn vinger niet meer herkent?

Tijdens het installeren dient U een wachtwoord en gebruikersnaam in te voeren. (Dit staat beschreven in de handleiding hierboven.). We adviseren de wachtwoord en gebruikersnaam op een aparte locatie op te slaan zodat U altijd nog als beheerder de gegevens kunt aanpassen en in de LUXWALLET kunt gaan. Zo kunt U vingerafdrukken verwijderen en toevoegen of wijzigen. De vingerafdrukscanner is gemaakt op basis van de meegeleverde software. Zo kunt U als beheerder via de meegeleverde software alsnog vingerafdrukken wijzigen, verwijderen of toevoegen als het in het ergste geval een vinger niet meer gelezen zou worden. U bent dus 100% in controle. De meegeleverde software is ook op een aparte, beschermde en vergrendelde deel van de LUXWALLET te vinden en kan hierdoor niet verwijderd worden of corrupt raken.

 

8.7 Is de LUXWALLET-waterproof?

De LUXWALLET is niet waterproof. De meegeleverde opbergcase is wel waterafstotend.

 

8.8 Wat zijn de comptabele systemen voor vingerafdruktoepassingen?

De vingerafdruktoepassing kan worden gebruikt in laptops, computers, smart tv’s en all in one pc’s met MAC, Linux, Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10-systemen.

 

8.9 Wat is het coderingsprincipe van de LUXWALLET vingerafdruk flash drive?

Op basis van de AES256-methode worden de vingerafdrukgegevens op de flashdrive opgeslagen met een exclusieve UID die wordt geproduceerd door FP IC. Aangezien de berekeningsmethode voor vingerafdrukgegevens en vingerafdrukken gescheiden is, gaan de gegevens die in de beveiligde partitie zijn opgeslagen verloren als de flashdrive met geweld wordt ontmanteld. In andere woorden, het is vrijwel onmogelijk dat een hacker informatie uit de beveiligde gedeelte USB-stick kan halen door de LUXWALLET eerst te ontmantelen.

 

8.10 Wat is de Stealth LUXKEY USB STICK 128MB en waarvoor kan ik het gebruiken?

De LUXKEY 128MB USB stick is een extra beveiliging waar men gebruik van kan maken door belangrijke bestanden op 2 locaties op te slaan en veilig te bewaren. De LUXWALLET is het kluis die enkel met uw eigen vingerafdruk geopend kan worden en de LUXKEY is een usb kaart die op een normale sleutel lijkt die direct aan uw sleutelbos kan. Bij elk aanschaf van een LUXWALLET ontvangt u een Stealth LUXKEY cadeau!

 

Stealth LUXKEY binnen enkele minuten extra beveiligen met een persoonlijke wachtwoord?

 

Wat heb ik nodig?

 • Een laptop of computer met een Windows 10 PRO besturing systeem.
 • LUXKEY

Stappen:

 1. Steek de LUXKEY in uw computer of laptop.
 2. Ga naar ”Deze Computer” en rechter klik op de desbetreffende schrijf.
 3. Druk op ”Bitlocker aan zetten”
 4. Volg alle stappen en beveilig de kaart met een persoonlijke wachtwoord.
 5. Elke keer wanneer u nu de LUXKEY in een USB poort steekt zal de kaart om een wachtwoord vragen.
 6. Klaar!

 

8.11 Kan ik de LUXWALLET gebruiken om mijn bitcoins of altcoins zoals ethereum of litecoin op te slaan?

U kunt op verschillende manieren gebruik maken van de LUXWALLET. De meest simpele methode is om paper wallets te creëren van elke cryptovaluta en vervolgens de private keys op het beveiligde gedeelte van de LUXWALLET te plaatsen.  Zo bent u zeker dat alle coins niet gestolen kunnen worden door een hacker. De cryptovaluta wordt namelijk direct op de blockchain van het desbetreffende cryptocurrency geplaatst.

Een andere methode is om een cold storage wallet te maken. Er zijn verschillende tutorial te vinden op YouTube.com

We adviseren klanten bij het maken van een paper wallet om het offline te doen zonder verbonden te zijn met het internet en alleen paper wallets te maken die direct bij de desbetreffende crypto op de website te vinden zijn. Er kunnen mensen zijn die alle gegevens kunnen stelen bij het maken van een online paper wallet. Doe dit dus offline door het bestand op de desbetreffende website te downloaden, vervolgens internetverbinding uit te zetten en daarna een offline wallet te genereren.

 

8.12 Is er een kans dat ik mijn bestanden kwijt kan verliezen?

Er is altijd een kans om bestanden verliezen. Dit kan gebeuren wanneer u het product in water onderdompelt of bijvoorbeeld wanneer de LUXWALLET gestolen wordt. Hierdoor wordt het lastiger om de bestanden terug te krijgen. Wij adviseren daarom ook om bestanden op 2 apparaten op te slaan voor extra beveiliging. Daarnaast adviseren we gebruikt te maken van een antivirusprogramma voor extra beveiliging. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Kaspersy Antivirus, Norton Deluxe Antivirus of AVG Antivirus. LUXWALLET is niet verantwoordelijk voor dataverlies door verkeerd gebruik van het product of voor dataverlies door derden i.v.m. toekomstige computerontwikkelingen. U kunt uw bestanden beschermen door onze adviezen op te volgen.

Het beste virusscanner testoverzicht ziet er als volgt uit (2018-2019)

 • Bitdefender Antivirus plus
 • BullGuard Antivirus
 • Kaspersky Antivirus
 • Norton Antivirus Deluxe.
 • Panda Antivirus Pro.
 • AVG Antivirus.
 • avast! Antivirus.
 • F-Secure Antivirus

 

9.0 Wat zijn de verzendkosten?

U betaalt op LUXWALLET.NL geen verzendkosten. Uw poststuk wordt zeer goed verpakt en met een 24-uur zending opgestuurd. Onze klanten uit België betalen ook geen verzendkosten. Uw order wordt vanuit Nederland met internationale verzending opgestuurd. U ontvangt uw product met de briefpost binnen 2 tot 3 dagen. U hoeft dus niet thuis te blijven.

9.1 Wat zijn de betaalmethoden?

U kunt bij het afrekenen gebruik maken van verschillende manier om te betalen. Hieronder kunt u deze manieren vinden;

 • IDEAL
 • PayPal
 • Afterpay
 • Giropay
 • Billink
 • MisterCash / Bancontact
 • Mybank
 • Paysafecard
 • Overboeking
 1. Ik wil graag een grote order plaatsen. Hebben jullie staffelprijzen? 

U kunt hiervoor het beste een email sturen naar luxwallet.klantenservice@gmail.com met de aantallen. Wij reageren binnen 24 uur met een offerte op basis van de aantallen die u wilt bestellen. U ontvangt al korting bij aanschaf van 5 LUXWALLETS.

 1. Ik heb een vraag, waar kan ik terecht?

U kunt uw vraag stellen via facebook, telefonisch of email.

Facebook: www.facebook.nl/luxwalletnl

 • LUXWALLET is onderdeel van Electronic Works B.V. gevestigd aan de Vaartweg 90 te Bussum.
 • BTW nummer: NL857248960B01 KvK nummer: 67973523
 • E-mail: klantenservice@gmail.com
 • Telefoon: 036 – 303 13 74

 

Disclaimer: Wij zijn niet verantwoordelijk voor gegevens die verloren gaan door elke vorm en kunnen niet aansprakelijk gesteld worden hiervoor. Wij adviseren te allen tijde een extra back-up te maken. Zoals het bekende gezegde luidt: een onlinebestand bestaat pas echt als het op 2 of meerdere locaties te vinden is. Wij behouden alle recht om de software en bijbehorende chipset aan te passen om het product zo veilig mogelijk te maken voor de consument. Indien er door verkeerd gebruik bestanden verloren gaan kunnen wij hier niet aansprakelijk voor worden gesteld.

 

Team LUXWALLET